Neoamor

Manifest web sobre l'amor lliure
2012

El projecte Neoamor preten exposar quina és la situació de l’amor en la societat occidental actual i reflexionar sobre les conseqüències que exerceix en la conducta i el pensament dels individus. Es centra en les paradoxes en que es troben les persones alhora d’entendre i viure l’amor avui en dia. Reflexiona sobre les contradiccions en que l’individu es veu submergit, que són conseqüència de la barreja entre els referents del seu passat i les vivències del present. Això sumat a la projecció de valors contradictoris que actualment exerceix la societat: llibertat individual i compromís amb una parella.

Al web es presenten fragments de les entrevistes als experts que han col·laborat en el documental Neoamor i que no han estat incloses en el documental. En qualsevol projecte audiovisual no es possible integrar la totalitat de les entrevistes, ja que això afectaria negativament al ritme del muntage de la peça i la seva durada seria excessiva. No obstant, per a aquelles persones a les que els interessa el tema i vulguin saber-ne més, els oferim la possibilitat de visionar fragments de les entrevistes que no han estan inclosos en el documental Neoamor.

També es presenten les fotografies que il·lustren el rodatge de la part ficcionada del documental. Es va dur a terme durant un cap de setmana de maig a la masia "El Tossell" a les afores de la ciutat de Vic. Considerem que va resultar tot un èxit tenint en compte l'escàs temps del que l'equip de producció disposava per a enregistrar el curtmetratge, sumat al gran nombre d'actors i col·laboradors que hi han participat. En aquesta selecció de fotografies es poden veure alguns del moments viscuts durant el rodatge del documental Neoamor.

El documental Neoamor és la culminació d’un projecte final de carrera format per quatre estudiants de 4t de Comunicació Audiovisual de la UVIC. Sira Flor ha estat l'encarregada de tirar endavant la producció executiva, Vega Moner és la directora del projecte, Clàudia Torrents s'ha encarregat de dur a terme la direcció d'art i direcció de fotografia i Maria Valle és la responsable del so i de la música. L'equip de Neoamor s'ofereix a atendre qualsevol aportació, suggerència o dubte sobre el projecte i el seu desenvolupament.

Sira Flor, Vega Moner, Maria Valle i Claudia Torrents