FCB Musapp

Aplicació mòbil del museu del F.C. Barcelona
2012

El Projecte Final de carrera és una proposta innovadora, ja que es vol crear una aplicació pels productes Apple (iPhone, iPad, iPod Touch) del Museu del Futbol Club Barcelona. L’idea principal és obtenir una eina per a potenciar la visibilitat del museu i fer-lo més proper al públic objectiu i potencial.

Per escollir aquest projecte s’ha estat buscant informació sobre el club, i s’ha investigat tots els productes que ofereixen. S’ha arribat a la conclusió de que un club amb tant renom i amb un museu tant important, que rep tantes visites, seria interessant tenir una app on mostrés de manera virtual i multimèdia els èxits del club als seus aficionats i seguidors més fidels. D’aquesta manera es potenciaria la visibilitat del museu, ja que les aplicacions estan a l’ordre del dia, i hi ha molta gent que en fa ús d’elles.

Cal dir que el projecte pot ser que no es publiqui a AppStore. Aquesta decisió serà un acord entre el club i els membres que formen part del projecte final, ja que pot ser que el club no vulgui publicar-la per drets d’imatge. En aquest cas es respectarà al dedició.

El públic objectiu el qual va dirigit el producte és per un públic nadiu i mixt entre 14 i 40 anys i que posseeixin un iPod, iPad, iPhone. Tanmateix, els consumidors han de ser aficionats al Futbol Club Barcelona o a l’esport del futbol o en general. Ens dirigim inicialment a un públic català, ja que és el més proper a la institució de la qual es vol basar el projecte. Per tant es farà l’app en aquest idioma, tot i que no es descarta que al final del treball es pugui traduir si es va bé de temps a altres idiomes. El nivell òptim de llengües seria poder traduir en un futur el nostre projecte a català, castellà, anglès i xinès (ja que és un dels mercats emergents al qual el club apunta).

Després de fer una llista de brainstorming, pensar i discutir quina seria la millor proposta, es va fer una llista on es reflectís les 5 propostes més interessants pel nostre Projecte final de carrera. Cal dir que es va pensar que seria interessant fer una aplicació pel museu del F.C. Barcelona, ja que és un dels museus més visitats de Catalunya. Aleshores, es va decidir investigar i s’ha pogut veure que el club no disposa d’una aplicació per el museu.
Tot i així la metàfora que s’ha pensat es que quan s’executi l’app aparegui com a fons el camp del club.

Eloi Sabater, Elisabeth Fonts i Sònia León