Dendro

Curt interactiu sobre la dendrofília
2011

El projecte Dendro consisteix inicialment en un curtmetratge, en una peça audiovisual; en el projecte multimèdia consisteix en crear una pàgina web del mateix curtmetratge, una pàgina web informativa i visual que serveixi de plataforma per mostrar el curtmetratge però amb un valor afegit que consisteix en oferir una experiència interactiva a l’usuari. Tenint en compte les limitacions de portar un projecte com és una peça audiovisual tancada al àmbit multimèdia, aquest projecte pretén oferir a l’usuari la implicació i la interacció dins el projecte. La pàgina web pretén ser una plataforma de la peça audiovisual i al mateix temps un espai on l’usuari podrà crear i experimentar en el muntatge d’una nova peça audiovisual.

La peça audiovisual consisteix en un curtmetratge d’autor de gènere dramàtic i psicològic, el cutmetratge mostrarà el procés emocional del desig, la obsessió i la conversió d’aquestes en bogeria. A través de la vida d’un home solitari, incomprès per la societat ja que té una filia peculiar, la Dendrofilia, atracció sexual per els arbres. Aquesta filia vindrà determinada per un fet traumàtic de la infància, que el convertirà en el què és. La narració es desenvoluparà en un espai rural on el personatge tindrà una relació directa amb els éssers que estima (els arbres i les plantes del seu jardí).

El que es vol mostrar és una història tendra, dramàtica i fins i tot patètica, però des d’un punt de vista metafòric o irònic, on en molts moments l’espectador podrà riure de la situació però alhora el farà reflexionar. El personatge principal treballarà en una fàbrica del seu poble, la seva vida esdevindrà molt monòtona i alhora es sentirà exclòs de la societat . Ell l’únic que desitja és arribar a casa seva i parlar amb el seu gran confident i amant, l’arbre que té al jardí. L’evolució d’aquest desig, culmina amb bogeria. Aquesta, es mostrarà en l’evolució del personatge quan aquest tendeix cap a l’autodestrucció.

Dendro és un curtmetratge multimèdia interactiu, pretén portar una peça audiovisual com és un curtmetratge de ficció a l’àmbit multimèdia. Adaptar una peça audiovisual de ficció a un projecte multimèdia i trobem certes limitacions, ja que les pàgines web són utilitzades, majoritàriament, com a plataforma de promoció i difusió dels curtmetratges i no com a pàgines de participació de l’usuari. Tenint en compte les limitacions que comporta portar un projecte com és una peça audiovisual de ficció al àmbit multimèdia, aquest projecte pretén utilitzar aquesta plataforma com a difusió del curtmetratge i també com a experimentació de crear un curtmetratge interactiu. La pàgina web contindrà un espai interactiu en la que l’usuari podrà participar i experimentar en la creació d’una nova peça audiovisual, oferint un espai en el que a partir de diferents seqüències amb diferents punts de vista, sigui l’usuari que realitzi el muntatge del curtmetratge, és a dir l’usuari pot experimentar en la post-producció d’un curtmetratge, es converteix en el realitzador d’una peça
audiovisual.

La pàgina web consisteix en una interfície senzilla i de fàcil navegació amb l’objectiu de promocionar el projecte i a més d’experimentar en l’àmbit multimèdia i interactiu aplicat en el mónaudiovisual; l’usuari podrà participar en la creació del muntatge d’una nova peça audiovisual,l’usuari podrà escollir entre diferents seqüències per fer el seu propi curtmetratge.

Aleix Sabaté, Clara Calvet, Jasmina Ferrer, Miquel Angel Pérez i Miquel Angel Daviu