MAT

Curt interactiu de suspens
2013

Projecte multimèdia basat en un curt audiovisual interactiu on l’usuari, amb una llibertat limitada, podrà avançar en la història a través d’una partida d’escacs. La interactivitat es produirà mitjançant els moviments de les peces que decideixi l’usuari, i a cada moviment es mostrarà un petit clip de vídeo associat a cada peça, d’aquesta manera es possibilita que es vegin diferents versions d'un mateix curtmetratges en funció de l’evolució de cada partida.

El projecte multimèdia es desenvolupa a través d’una partida d’escacs, lligada temàticament amb un curtmetratge audiovisual, i s’inicia amb un clip lineal que situa a l’espectador dins la història. A partir d’aquí se li ofereix a l’usuari ser partícip de l’evolució de la història donant-li la oportunitat de jugar ell mateix la partida d’escacs que disputen dos dels protagonistes del curt. La llibertat de la que gaudirà l’usuari és limitada, ja que no podrà jugar una partida real sinó que els seus moviments estaran subjectes a les opcions que nosaltres li oferim.

El curt està dividit en tres trames paral—leles d’una mateixa història, els diferents punts de vista de cada un dels personatges implicats, i cada moviment que decideixi fer l’usuari el portarà per un camí diferent de la narració. Aquests clips seguiran un ordre temporal que s’inicia 15 anys enrere i que evoluciona fins a l’actualitat, la partida d’escacs. Així mateix, en diferents punts de la partida es reproduiran uns clips comuns, independentment de la jugada de l’usuari, que relacionaran les diferents històries amb el moment de la partida dels dos personatges.

El curt disposa de tres finals diferents, que variaran depenent del camí que traci l’usuari i aquests aniran lligats al resultat de la partida: guanyar, perdre o quedar en taules. D’aquesta manera li oferim a l’usuari la possibilitat de veure un recorregut diferent de la història i, fins i tot, una història diferent cada vegada que entri a jugar.

Tot i que el que vertebra i dóna sentit al nostre projecte és el curt interactiu, aquest té el suport d’un lloc web. Quan l'usuari accedeixi al site, se li aprereixerà una frase introductòria a la trama del curt que servirà per carregar un vídeo. En aquest vídeo apareix una porta que s'obra i que dona a una nau indústrial abandonada. Aquesta nau serà el background en el qual l'usuari podra interactuar amb els menús i el contingut que se li ofereix. La navegació es dura a terme a través d'objectes interactius. Cadascun d'ells conduirà a l'usuari als diferents apartats del web que li permetran ampliar l'informació del projecte. Per exemple, si es prem amb el ratolí a sobre el tauler d’escacs s’accedeix a jugar la partida d’escacs i a veure el curtmetratge interactiu.

Miquel Balaguer, Aïda Bonamaisó i Joan Pérez